Doutníky z Dominikánského ráje

Co znamená pojem prémiový doutník?

Většina si pod pojmem prémiový doutník představí doutníky předních značek, u kterých mouhou být ceny velmi vysoké. Není to ale o značce, důležitý je tabák a přístup k výrobě. Výroba doutníku musí být ruční. Barva a chuť, kterou doutník získává, vzniká pomocí sušení a fermentace. Poté se ručně zabalí a tím vzniká premiový doutník. Narozdíl od neprémiového doutníku, kde chuť a barva může probíhat chemickými postupy a je balený strojově. Tak se pojďme podívat, jak vznikaji doutníky u nás.

  

Jako život, tak i doutník vzniká ze semínka!

 

 

Ve fabrice M&L Cigars Tamboril si pěstují vlastní tabák. Od výběru nejkvalitnějších semen a jejich zasazení uběhne pár měsíců, než tabák vyroste. Poté se sklidí a dochází k výběru jen toho     nejlepšího. Zde nastáva jedno z nejdůležitejších období a to sušení a fermentování. Sušení probíhá přímo na polích v tabacco barns, kde tabák visí. Po cca 2 měsících hlídání tabák uschne, pečlivě se naskladá na sebe do velkých kup a nastavá fermentace. Fermentace je velmi důležitý proces, kde tabák dostává svoji barvu a chuť, trvá několik měsíců a je pod přísnou kontrolou. Poté tábák přejde pod ruce baličů a baliček, kteří dají doutníku jeho finální podobu, přesunou ho do forem a pod lis. Pak už přchází finální proces zrání a doutník je připraven k odeslání.